Sponsors

Optisport Healthclub

 

 

 

Bordbusters

 

Budoschool Takken

 

Beste 16-jarige ik

Beste 16-jarige ik

MirandaMania Marathon 2016 weer een hit! opbrengst € 7.500,-

Alle ingrediënten voor een fantastische sport middag in Medemblik waren aanwezig.
De vrijwilligers hebben een mooi podium neergezet. Pieter en zijn crew van P-S-L hebben het licht en geluid voor elkaar gemaakt. 150 fietsen staan klaar voor de sporters. Vanaf 10:30 uur loopt de zaal vol. Soms alleen maar ook hele groep zoeken een plek in de zaal. Vanaf 11:30 gaat de muziek aan. Op de videoschermen in het decor verschijnen beelden. Hierin laat MirandaMania zien aan welke initiatieven de bijdragen zijn besteed. Het zijn mooie tastbare dingen, zoals een voorlichtingsboekje met Dikkie Dik, een zelfcontrole preventieapp “de huidmonitor”, een bewustwordingsflim “Beste 16-jarige ik” en een preventiefilm “The cream team”.

Karin van Dijk komt op het podium en neemt met de deelnemers de fietsinstellingen door. Dan gaat het licht uit. Marco Jonk in een flitsend roze pak kondigt de instructeurs aan. De spanning wordt opgebouwd. Het aftellen begint 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0. Het gaat het los. De muziek sweept de deelnemers op naar een grote prestatie. De CO2 kanonnen en confetti schieten door de zaal. Wat is dit gaaf. Op de videoschermen worden allerlei clips en beelden vertoond. Beelden van James Bond, Kensington, Hardwell, Grease, Alpe de Huez, foto’s en livebeelden uit de zaal wisselen elkaar af. De beelden uit de zaal worden gemaakt door leerlingen van de Dijk echt super tof. In de pauzes wordt het podium in sneltrein vaart omgetoverd tot dansvloer. De dansers van Minh-Zone demonstreren hun kunsten. Als verrassing is er een optreden van Demi van Wijngaarden uit Zwaag finalist uit The Voice Kids 2014-2015 kippenvel. 4 uur spinnen lijkt lang maar alle ingrediënten: de instructeurs, de acts, DJ SHAHROOZ, de dansers en de onwijs gave show maken dat de tijd omvliegt.

Hoogtepunten:
De 4-uurs spinningmarathon bestond dit jaar uit 5 blokken en 4 pauzes. De muziek is uitgezocht door de instructeurs. Cees Meijaard en DJ SHAHROOZ hebben de mixen gemaakt. Cees heeft alle videos uitgezocht en gemonteerd.

Blok 1 – Cindy Sturm-Jacobs.
Aan Cindy de eer om de marathon te openen. De deelnemers zijn nog fris en Cindy neemt met een energieke strakke sessie al flink wat energie af. Nee Cindy zit niet alleen op de fiets les te geven. Op een gegeven moment gaan de haren los. We zien een hat-bangende Cindy, die later van de fiets afspringt en op het verhoogde podium aan het luchtgitaar spelen is. Wouw. Dan is het even stil en donker. Als de licht weer aanflitsen staan daar ineens The Blues Brothers. Echt super gaaf.

Pauze 1 – Co-Motion van Minh Zone
Co-Motion is een team met dansers van gemiddeld 13 jaar dat al jaren in de top van Nederland danst. Afgelopen jaar in de top 3 van hun leeftijdscategorie geëindigd. Sinds kort aantal nieuwe dansers bijgekomen en zijn nu bezig met hun nieuwe show. Ze laten een stukje van hun oude en stukje van hun nieuwe show zien.

Blok 2 – Ifor van Wijk
Het blok van Ifor is spinning pur sang. De muziek keuze van Ifor heeft SHAHROOZ omgezet naar een vette mix. Ifor heeft een herkenbare stijl. Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg. Maar dat is zeker geen peulenschil. Op de beelden de Alpe d’Huez en die voel je ook in je benen. Klimmen, Freeze en afdalen volgen elkaar in rap tempo op. We hebben het gehaald.

Pauze 2 - Demi van Wijngaarden
Wat een stem heeft die griet. Demi komt uit Zwaag. Zij is een van de  finalisten uit The Voice Kids 2014-2015. Super trots zijn we dat ook zij haar bijdrage levert.

Blok 3 – Saskia Kempenaar
Het regent. De paraplu’s gaan open. Langzaam komen de deelnemers weer op gang. De instructeurs zitten de eerste minuten met paraplu en dan …. Saskia gaat los. Ze neemt ons mee. Muziek uit alle windstreken van de wereld. Prachtige lichamen op de schermen. Aan het eind van het blok een indianen act samen met haar dochter. Super leuk.

Pauze 3 – Pro-Motion van Minh Zone
Pro-Motion is een team dat nu 5 jaar bij elkaar is en bestaat uit 16 dansers rond de 15 jaar. Op het podium van MirandaMania danst er een klein gedeelte. Zij zijn meerdere malen Nederlands kampioen geweest en hebben ons land vertegenwoordigd op EK's en WK's. Ze zijn in 2014 Europees kampioen geworden en 2015 7e van de Wereld in Schotland.

Blok 4 – Cees Meijaard en DJ SHAHROOZ
Cees houdt wel van een uitdaging. Zijn lessen staan bekend als weergaloos zwaar. Super hoog tempo afgewisseld met minuten lang klimmen. Wat heeft hij vandaag bedacht. FREESTYLE Spinning. Shahrooz draait en Cees past de instructies aan. Wat een gouden combinatie. Dan horen we opeens lightning, lightning, lightning. Dit is het teken voor Marco en Marc. Zij komen op als John Travolta en Olivia Newton John voor een Grease-act. De zaal gaat plat.

Pauze 4 – Isa en Megan van Minh Zone
Isa is de jongste van de drie dochters van Perry en danst met Megan op Hometown van Adele. Beiden zijn lid van het Minh Zone dansteam Co-Motion.

Blok 5 - The Last Trick van Perry Smits
Perry entertrainer pur sang neemt afscheid van het spinningmarathon podium. Dat doet hij op zijn eigen vertrouwde manier. Vol met energie, passie en entertrainment. Onder begeleiding van zijn dochters Megan, . Vooraan in de zaal net naast de catwalk zit zijn vrouw Jose omringt door zijn sportvrienden. Perry heeft weer een geweldig blok geregisseerd. Hij heeft zijn mede instructeurs gedrild. Ze krijgen keer op keer ques. Zijn dochters dansen de sterren van de hemel. Voorop de catwalk zit, staan, spring, danst en vliegt Perry. In een wit T-shirt met My last trick en op de achterkant TNX. Wat een gaaf afscheid. Perry Bedankt dat wij samen deze marathon op dit top niveau gekregen hebben.

Bedankt
Wij danken iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd aan deze fantastische show. Top.

Copyright © MirandaMania2022.
Aan de inhoud op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.