Sponsors

Optisport Healthclub

 

 

 

Bordbusters

 

Budoschool Takken

 

Beste 16-jarige ik

Beste 16-jarige ik

MirandaMania 2016 weer enorm succes! Opbrengst € 20.000,-

Medemblik was in het weekeinde van 19 maart in de ban van MirandaMania. De totaalopbrengst van alle acties is circa € 20.000,- Stichting MirandaMania heeft als motto “sporten voor goede doelen”. Gelijk na afloop van de 4 uurs Spinningmarathon heeft MirandaMania een groot deel van de opbrengst uitgereikt aan Stichting Melanoom en het inloophuis Medemblik. Zij ontvingen onder luid applaus van de ruim 200 deelnemers cheques van respectievelijk € 12.000,- en € 4.000,-. De organisatie kijkt terug.

De opbouw
Na maanden van voorbereiding was het eindelijk zover. Donderdag begon de ombouw van MC de Muiter tot een sportpaleis en muziektheater. Het podium was nog indrukwekkender als voorgaande jaren. Het licht en geluid was subliem net de Ziggodome. De mannen van P-S-L hebben zichzelf onder leiding van Pieter Ratten weer overtroffen. Op vrijdag komen alle leveranciers. Fietsen, tappen, parasols, hekken, drank, eten, containers van alles wordt aangevoerd. De vele inmiddels bijna ervaren vrijwilligers zorgen ervoor, dat alles op zijn plaats komt en wordt aangesloten.

Jeugdactie
Gelijktijdig worden in de toneelzaal van MC de Muiter spinningsessies gehouden voor de jeugd van Medemblik. In 4 groepen van ongeveer 60 kinderen ervaren de kinderen wat het is om op een spinningfiets te zitten. Tja, morgen duurt het bijna 7 keer zo lang. De jeugd is zeer enthoussiast en kijken terug op een mooie ochtend. Het cadeau van de jeugd aan MirandaMania is een mooie cheque van € 1.086,-

Spinningmarathon – 150 fietsen
Eindelijk is het zover. Het licht gaat uit. Marco in een flitsend roze pak kondigt de instructeurs aan. De spanning wordt opgebouwd. Het aftellen begint 10, 9, 8 en bij 0 gaat het los. De muziek sweept de deelnemers op naar een grote prestatie. De CO2 kanonnen en confetti schieten door de zaal. Wat is dit gaaf. Op de videoschermen worden allerlei clips en beelden vertoond. Beelden van James Bond, Kensington, Hardwell, Grease, Alpe de Huez, foto’s en livebeelden uit de zaal wisselen elkaar af. De beelden uit de zaal worden gemaakt door leerlingen van de Dijk echt super tof. In de pauzes wordt het podium in sneltrein vaart omgetoverd tot dansvloer. De dansers van Minh-Zone demonstreren hun kunsten. Als verrassing is er een optreden van Demi van Wijngaarden uit Zwaag finalist uit The Voice Kids 2014-2015 kippenvel. 4 uur spinnen lijkt lang maar alle ingrediënten: de instructeurs, de acts, DJ SHAHROOZ, de dansers en de onwijs gave show maken dat de tijd omvliegt. En dan is het tijd voor de Last Trick. Perry Smits entertrainer pur sang neemt afscheid van het spinningmarathon podium. Dat doet hij op zijn eigen vertrouwde manier. Vol met energie, passie en entertrainment. Onder begeleiding van zijn dochters. In het midden van zijn vrouw en sportvrienden. Wat een gaaf afscheid. Perry Bedankt.

Lentefestival
Snel de fietsen naar de vrachtwagens van Peter Appel en Alkema Kwekerijen. Nog een aprés-fietsparty. De zaal ombouwen. Dan is het zover. Om acht uur gaat de zaal open en start het muziekfestival. De medewerkers van café het Zeepaardje laten de tapkranen vloeien. Het wordt een heel gezellig feestje. Onder leiding van Jaap en Martin treden verschillende Nederlandstalige zangers op. De avond komt langzaam opgang Unique Creation uit Medemblik heeft nog niet zoveel publiek. Maar dan gebeurt het, rond half elf. De Village People, winnaars van de Rondom Prominentenplaybackshow, weten de hele zaal in beweging te krijgen. De avond, die wat langzaam op gang kwam, ontwikkelt zich tot een hoogtepunt met als kroon op de avond de partyband 8-PM en DJ SHAHROOZ. Wat een geslaagd feest.

De afbouw
Zondagochtend staan veel vrijwilligers weer klaar. Alles wordt weer afgebroken, afgevoerd en opgeruimd. We kijken terug op een geslaagd weekeinde.

Bedankt allemaal
Stichting MirandaMania bedankt iedereen voor zijn bijdrage. Het geeft een ongelofelijk warm gevoel, dat iedereen zich belangeloos inzet voor de goede doelen. Vrijwilligers, instructeurs, artiesten, sponsoren, deelnemers en bezoekers bedankt. Samen hebben deze mooie opbrengst behaald. Volgend jaar doen we het weer reserveer het alvast maar in je agenda 18 maart 2017 is het weer MirandaMania.

Copyright © MirandaMania2022.
Aan de inhoud op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.