Sponsors

Optisport Healthclub

 

Bordbusters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste 16-jarige ik

Beste 16-jarige ik
zondag, 03 april 2016 10:27

Medemblik was in het weekeinde van 19 maart in de ban van MirandaMania. De totaalopbrengst van alle acties is circa € 20.000,- Stichting MirandaMania heeft als motto “sporten voor goede doelen”. Gelijk na afloop van de 4 uurs Spinningmarathon heeft MirandaMania een groot deel van de opbrengst uitgereikt aan Stichting Melanoom en het inloophuis Medemblik. Zij ontvingen onder luid applaus van de ruim 200 deelnemers cheques van respectievelijk € 12.000,- en € 4.000,-. De organisatie kijkt terug.

De opbouw
Na maanden van voorbereiding was het eindelijk zover. Donderdag begon de ombouw van MC de Muiter tot een sportpaleis en muziektheater. Het podium was nog indrukwekkender als voorgaande jaren. Het licht en geluid was subliem net de Ziggodome. De mannen van P-S-L hebben zichzelf onder leiding van Pieter Ratten weer overtroffen. Op vrijdag komen alle leveranciers. Fietsen, tappen, parasols, hekken, drank, eten, containers van alles wordt aangevoerd. De vele inmiddels bijna ervaren vrijwilligers zorgen ervoor, dat alles op zijn plaats komt en wordt aangesloten.

Jeugdactie
Gelijktijdig worden in de toneelzaal van MC de Muiter spinningsessies gehouden voor de jeugd van Medemblik. In 4 groepen van ongeveer 60 kinderen ervaren de kinderen wat het is om op een spinningfiets te zitten. Tja, morgen duurt het bijna 7 keer zo lang. De jeugd is zeer enthoussiast en kijken terug op een mooie ochtend. Het cadeau van de jeugd aan MirandaMania is een mooie cheque van € 1.086,-

Spinningmarathon – 150 fietsen
Eindelijk is het zover. Het licht gaat uit. Marco in een flitsend roze pak kondigt de instructeurs aan. De spanning wordt opgebouwd. Het aftellen begint 10, 9, 8 en bij 0 gaat het los. De muziek sweept de deelnemers op naar een grote prestatie. De CO2 kanonnen en confetti schieten door de zaal. Wat is dit gaaf. Op de videoschermen worden allerlei clips en beelden vertoond. Beelden van James Bond, Kensington, Hardwell, Grease, Alpe de Huez, foto’s en livebeelden uit de zaal wisselen elkaar af. De beelden uit de zaal worden gemaakt door leerlingen van de Dijk echt super tof. In de pauzes wordt het podium in sneltrein vaart omgetoverd tot dansvloer. De dansers van Minh-Zone demonstreren hun kunsten. Als verrassing is er een optreden van Demi van Wijngaarden uit Zwaag finalist uit The Voice Kids 2014-2015 kippenvel. 4 uur spinnen lijkt lang maar alle ingrediënten: de instructeurs, de acts, DJ SHAHROOZ, de dansers en de onwijs gave show maken dat de tijd omvliegt. En dan is het tijd voor de Last Trick. Perry Smits entertrainer pur sang neemt afscheid van het spinningmarathon podium. Dat doet hij op zijn eigen vertrouwde manier. Vol met energie, passie en entertrainment. Onder begeleiding van zijn dochters. In het midden van zijn vrouw en sportvrienden. Wat een gaaf afscheid. Perry Bedankt.

Lentefestival
Snel de fietsen naar de vrachtwagens van Peter Appel en Alkema Kwekerijen. Nog een aprés-fietsparty. De zaal ombouwen. Dan is het zover. Om acht uur gaat de zaal open en start het muziekfestival. De medewerkers van café het Zeepaardje laten de tapkranen vloeien. Het wordt een heel gezellig feestje. Onder leiding van Jaap en Martin treden verschillende Nederlandstalige zangers op. De avond komt langzaam opgang Unique Creation uit Medemblik heeft nog niet zoveel publiek. Maar dan gebeurt het, rond half elf. De Village People, winnaars van de Rondom Prominentenplaybackshow, weten de hele zaal in beweging te krijgen. De avond, die wat langzaam op gang kwam, ontwikkelt zich tot een hoogtepunt met als kroon op de avond de partyband 8-PM en DJ SHAHROOZ. Wat een geslaagd feest.

De afbouw
Zondagochtend staan veel vrijwilligers weer klaar. Alles wordt weer afgebroken, afgevoerd en opgeruimd. We kijken terug op een geslaagd weekeinde.

Bedankt allemaal
Stichting MirandaMania bedankt iedereen voor zijn bijdrage. Het geeft een ongelofelijk warm gevoel, dat iedereen zich belangeloos inzet voor de goede doelen. Vrijwilligers, instructeurs, artiesten, sponsoren, deelnemers en bezoekers bedankt. Samen hebben deze mooie opbrengst behaald. Volgend jaar doen we het weer reserveer het alvast maar in je agenda 18 maart 2017 is het weer MirandaMania.

zondag, 03 april 2016 10:19

Afgelopen zaterdagavond 12 maart werd er door Willem Zeelen, Sander Alkema, en Jeffrey Oudejans (ZEALOU) een veilingavond georganiseerd in café het Zeepaardje voor MirandaMania. Er waren zeer mooie kavels ingebracht die beschikbaar gesteld zijn door de diversen bedrijven en ondernemers uit Medemblik.
Mede hierdoor was het een zeer aantrekkelijk bestand dat door het Zeepaardje en de diversen andere bezoekers werd gewaardeerd. Deze avond werd ondersteund met muziek van DJ Patrick. De gezelligheid  zat er al vroeg  in en er werd flink geboden op de kavels .
Al met al een geslaagde avond waarbij uiteindelijk een mooi bedrag van € 5055,00 bij elkaar werd gebracht. De stichting MirandaMania bedankt ZEALOU en de kopers en klanten van het Zeepaardje voor dit mooie gebaar.

Geweldig, dank jullie wel.
Bestuur MirandaMania.

zondag, 03 april 2016 10:15

Budoschool Shi-Sen-Do uit Opperdoes geeft een masterclass “Weerstand is Groei” gegeven bij de Rotery Wieringerland. Miranda heeft samen met Robert Takken aan de basis van deze masterclass gestaan. Robert de sensei van Shi-Sen-Do organiseert alle jaren een evenement waarin Miranda nog een centrale rol vervult. Stichting MirandaMania is hem hiervoor erg dankbaar. De leden van de rotary hebben als tegenprestatie geld in gezameld voor MirandaMania. Super bedankt.

zondag, 07 februari 2016 12:43

Het 3e Lentefestival komt met rasse schreden dichterbij. Op zaterdag 19 maart is MC de Muiter in Medemblik omgetoverd tot een muziektempel. De artiesten treden belangeloos op voor de goede doelen die door Stichting MirandaMania ondersteund worden.

Dit jaar is bewust weer gekozen voor verschillende muziekstijlen met  gezelligheid als uitgangspunt.

Het Rondom muziekfestival is in de herfst de afsluiting van het seizoen.  Met het Lentefestival begint het seizoen. Het is eindelijk Lente. Medemblik wordt weer wakker en komt uit de winterslaap.

Wie kunnen jullie zien en horen op het Lentefestival. Hier is de line-up voor 2016..

Altijd Goed
Jaap Swagerman en Martin de Jager zijn natuurlijk weer van de partij. Onder hun bezielende leiding wordt het festival een echt feestje. Jaap en Martin presenteren de avond en zijn verantwoordelijk voor het ronselen van een groot deel van de line-up. Uiteraard kunnen we ook van hun zangkunsten genieten.

Village People
Deze onwaarschijnlijke artiesten hebben we voor ons festival weten te strikken. Ongelofelijk trots zijn we dat zij hun wereldhit YMCA ten gehore gaan brengen op ons Lentefestival.


Hollands feestje
Dennie de Meijer is bij velen van ons al bekend. Hij is bekend van onder andere Mokum in Medemblik en de Amsterdamse middagen. Dennie is onlosmakelijk verbonden met zijn pet. Deze jongen staat bijna wekelijks in café het Jordaantje te zingen. Dit is het gezelligste café van de Jordaan.

Wesley van Meurs is een jong talent, die goed aan de weg timmert. Hij treed overal in het land.
Het is een leuke gozer die van een feestje houdt. Hij gaat ons zeker vermaken.

Al the way from Emmen komt de goedaardige reus Gerrit Denekamp. Gerrit is een man met een fluwelen stemgeluid. Met zijn nieuwste single "kijk niet meer achterom" gooit hij hoge ogen. Je komt hem overal tegen en iedereen loopt met hem weg.

Wesley Braaksma  komt uit ons eigen Medemblik.  Hij is het nieuwe talent die in Jantjes verjaardag in de halve finale staat bij de fly in the mix in de finale. Hij laat zich volop van zich horen.  "Gewoon muziek" maken is alles wat hij wil en dat doet hij dan ook met volle overgave.

Dennis Alberti is een kleinzoon van de beroemde Willy Alberti. Deze jongen zingt de mooiste ballads en feestnummers.  Hij heeft een heerlijke jazzy sound en uitstraling. Ja ook aan de dames is gedacht. Een echte womanizer zouden ze in Engeland zeggen.

Oude bekenden
8-PM is de coverband van dit moment. Deze jonge muzikanten ze spelen werkelijk alles. Vorig jaar waren ze er ook bij.  en wat was het een feest met en met een aanstekelijk enthousiasme een topband.

De Medemblikker topformatie Unique Creation is een vaste waarde op het Lentefestival. Zij zijn er vanaf het begin bij. Met Sanne, Eddy, Daan Niels en Sam is een feestje gegarandeerd.

Lekker dansen
Ook aan de dansers is gedacht. The lady of soul Saskia Heijmans oftewel Saskia Soulful komt de tent op zijn kop zetten met haar prachtige soulstem en haar weergaloze dansmoves.
Degene die haar eerder hebben gezien weten wat een spetterende show deze dame neerzet.
Van Tina Turner, Ruth Jacott tot Micheal Jackson “She,s got it all”.

Dit jaar is er ook een DJ in the house. En niet zomaar één. DJ SHAHROOZ geen onbekende in Medemblik. Met zijn muziek staat hij op het moment in de the Starfleet dance top 40 charts met zijn nummer "Obsession". Deze wereldartiest heeft zijn fanbase in Azië waar hij voor tienduizenden staat. Shahrooz heeft zijn schoonfamilie in Medemblik en ook hij treedt belangeloos op.

Geen goede muziek zonder super techniek, P-S-L het bedrijf van Pieter Ratten verzorgd en sponsort het geluid en lichtshow dus ook dat belooft weer een spektakel te worden.

Kom allemaal op zaterdag 19 maart vanaf 20:00 uur gaat het los. Zet hem vast!!
Zeg alles af en heb je een feestje vier het gewoon in de muiter.

Gratis Toegang
De toegang tot het festival is gratis. Wel wordt er bij de entree om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de afhaalpunten en te reserveren op de website.

Copyright © MirandaMania2023.
Aan de inhoud op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.